Den mycket hungriga larven

larvDen här boken blev utgiven redan 1969 och har kommit ut i flera nyutgivningar. Eric Carle har skrivit både text och gjort illustrationerna. Den har en enkel historia och handlar om en liten larv som föds och vaknar mycket hungrig. Han äter sig igenom en hel massa saker.

På måndag åt han sig igenom ett äpple. Men han var fortfarande mycket hungrig.

På tisdag åt han sig igenom två päron, men han var fortfarande mycket hungrig.

Ja, på så vis fortsätter det tills larven blir en vacker fjäril. Jag gillar de färgrika illustrationerna som känns så 70-tal och som i sin enkelhet känns behagliga för små barn. Boken kändes inget speciell för mig att läsa men det som slår mig är att handlingen kan användas på ett roligare sätt. Den är pedagogisk och nästan upplagd för lite teater. Kan väl tänka mig att förskolor använder den här boken på ett mer interaktivt sätt. Kanske genom att göra en egen liten larv som kryper genom olika saker medan man läser texten. Det kan bli riktigt roligt även om boken i sig själv är interaktiv pågrund av de ovanliga sidorna i olika format och hål där masken tuggat sig igenom. En bok att rekommendera till små barn och gärna till förskolor.

IMG_4369


Den mycket hungriga larven
Författare & Illustratör: Eric Carle
Förlag: Känguru förlag
Utgiven: 201301 (1969)
ISBN: 9789186289843 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

3 reaktioner till “Den mycket hungriga larven”

  1. Jag tycker det är väldigt bra att denna bok blivit nyutgiven!
    Det verkar vara en sån bok som små barn tycker VÄLDIGT mycket om till viss förvåning hos föräldrarna.

  2. Ja, småbarnsböcker kan vara lite kluriga för oss vuxna att förstå sig på ibland. Jag tänker på ”Knacka på” av Tidholm som ligger på topplistorna jämt – en enkel bok men som går hem hos barnen. Men jag tror det är just de interaktiva böckerna som blir populära också. I ”Knacka på” får barnet knacka på och gå igenom en massa dörrar och här får man följa larvens väg genom olika saker han äter sig igenom. Det blir nog kul för de små :0)

  3. Hej Sanna
    Vet du vem som har rättigheterna till denna bok

    MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *