Allt det här

allt det härUlf Starks bitvänliga pekbok i tjock kartong är mycket. Den är en ”allt i ett” – en bok för peksugna bebisar, en bok för kunskaps-törstande fyraåringar och en bok för vuxna som njuter av vackra mönster och poesi.

Boken rymmer många olika nivåer och den kommer att hålla länge (om inte ettåringen bänder sönder den förstås som hon försöker göra med alla pekböcker just nu). Femåringen och jag diskuterar evolutionen och livets alla små mirakel.

Ulf Stark och Linda Bondestam har samarbetat tidigare i och med boken Diktatorn som vi recenserat här på Barnboksprat.

Det enda jag egentligen har att invända mot är bokens helt intetsägande namn som jag aldrig minns (och som jag lyckades skriva fel på till och med i kontakt med förlaget). Men utöver detta så hamnar boken-vad-den-nu-hette bland årets favoriter.

allt det här
Kika gärna på ett litet smakprov.


Allt det här
Författare: Ulf Stark
Illustratör: Linda Bondestam
Förlag: Berghs (2012)
Antal sidor: 26
ISBN:9789515230096
Köp: t.ex.  hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

En kommentar till “Allt det här”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *