Virkade kakor

Virkade kakorHär kommer ett jullovstips till alla pysselsugna barn och tonåringar.

Amigurumi-virkningen började bli väldigt populärt i Sverige för några år sedan. De söta figurerna går snabbt och ganska enkelt att virka. Även bakverk, kakor och tårtor har funnits med i Amigurumi-virkböckerna och här kommer en hel bok med virkade kakor.

Vad sägs om biskvier, ballerinakex, hallongrottor och glasspinnar? Eller varför inte en bröllopstårta? Jennie Olsson beskriver steg för steg hur kakorna ska virkas och i början av boken finns en beskrivning av de lite klurigare maskorna (vanliga maskor kan du lära dig bland annat via filmklipp på youtube). Du får även tips om vad man ska tänka på och vilka garner som är bäst att använda.

Oavsett om du är en erfaren virkare eller nybörjare så passar boken bra.
morotskaka

Personligen hade jag föredragit om de allra flesta kakorna kunde virkas med samma tjocklek/storlek på virknålen så att man slipper köpa två-tre stycken om man inte har några hemma. Det är viktigt att läsa detaljerna kring garntjocklek och virknålsstorlek eftersom bakverken annars kan bli glesa så att vaddet syns.

Jag blir så himla gottesugen när jag läser boken, men det får jag stå ut med. De här kakorna är i alla fall garanterat kalorifria!


Virkade kakor
Författare: Jennie Olsson
Förlag: Berghs
Antal sidor: 44
ISBN: 9789150219111
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *