Bort från dig

Bort från dig är den tredje boken i serien om Lukas och Jonna. Lättlästa och korta böcker som det trots allt hinner hända en hel del i. De två första böckerna heter På väg till dig och Nära dig. Det här är böcker som nästan alla tonåringar kan känna igen sig i; de handlar om förälskelse, pirret i magen, osäkerhet och svartsjuka.

Lukas sitter hemma och tänker på Jonna. Hon är på klassfest och har lovat Lukas att ta det lugnt, inte dricka så mycket och gå hem tidigt. Trots att de har pratat mycket om att lita på varandra har Lukas svårt att slappna av och skickar flera sms till Jonna för att få veta vad hon gör på festen. Han får ett svar på det första meddelandet, men inte på de fyra följande han skickar…

Till slut känner Lukas att han inte kan sitta hemma och oroa sig längre så han tar en promenad. Rätt som det är märker han att han befinner sig på gatan där Jonnas klasskompis bor, han som har festen. Han ser en kille och en tjej komma ut från huset, de lägger armarna om varandra och kysser varandra. Tjejen är Jonna. Lukas står i skydd av mörkret, så Jonna kan inte se honom när han vrålar ”Jonna, vad fan håller du på med?!”…

Man kan inte låta bli att känna med den stackars Lukas, speciellt inte när man vet hur de pratat om hur viktigt det är med trohet och att de aldrig ska ljuga för varandra. Snacka om brustet hjärta.

Till böckerna finns arbetsmaterial för lärare och uppgifter till elever som man fritt får använda, det tackar vi varmt Nypon förlag för.


Bort från dig
Serie: Lukas och Jonna (del 3)
Författare: Tomas Dömstedt
Förlag: Nypon förlag
Antal sidor: 28
ISBN: 9789187061424
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *