Brevvänner

Som titeln antyder så handlar den här boken om brevvänner. Jag minns själv lyckan som barn och tonåring då jag skrev för hand till vänner inom både Sverige och utlandet. Gud, så spännande det var när man fick svar på de breven. Idag är det väl ganska så ovanligt med brevvänner förmodar jag. Lite trist faktiskt.

Snart 14 åriga Tommo i boken förstår först inte alls varför man ska behöva skriva för hand då man snabbt bara kan mejla varandra. Han bor i Storbritannien och har fått som uppgift av sin lärare att skriva till en amerikansk flicka. Övertygad om att det kommer att bli trist med brevskrivandet så upptäcker han snart att den nya bekantskapen med Shelley blir något helt annat. Snart har hon fått honom att avslöja saker som han inte ens pratar med sina egna vänner med.

Den här boken ingår i serien Läsvänligt och är ifrån 11 år. Den innehåller en del svart-vita enkla illustrationer och texten är rätt så ”luftig” att läsa. Jag blev något störd av klyschorna i handlingen, som hur man ska vara som kompis eller att det inte är barnets fel när föräldrarna bråkar. Inget fel alls men det understryks så starkt i texten men vilket kanske också har att göra med läsförståelsens betydelse. Ingen höjdarbok men rätt så okej ändå. Speciellt roande var det att läsa barnens brev och teckningar till varandra. Så även om den inte föll mig helt i smaken så kan det vara en bra bok att rekommendera inför barn som är nyfikna på att börja skriva brev och skaffa nya vänner.


Brevvänner
Författare: Michaela Morgan
Förlag: Argasso bokförlag
Antal sidor: 117
Utgiven: 201210
ISBN: 9789186579531Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *