Bilderböcker med etnisk mångfald?

Maskerad – en bok där barnen har olika hudfärg

Eva Emmelin på bloggen Lilla bokhyllan har påbörjat en intressant lista:

» Lista över bilderböcker med barn med annan hudfärg än vit

Kommer du på fler? Kika gärna in hos Eva och kommentera hennes inlägg via länken här ovan!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.