Titta in i kroppen

Det här är ännu en flikbok från Ordalaget. Tidigare har jag recenserat deras Barnens atlas här på Barnboksprat. Kroppen är en fantastisk manick. Den har tusentals olika delar som samarbetar för att du ska kunna leva.

I den här boken får man kika in i kroppen och får veta med lättsamma besvrivningar hur vi kan andas luft, vad som sker med maten inne i kroppen och mycket mer fakta om skelett, våra sinnen och om blodet. Det är en hel del fakta att ta in men jag tycker en sådan här bok kan vara väldigt bra att ha i bokhyllan för att ta fram när man får frågor från sina barn. Det är inte alltid så lätt att förklara och då känns det tillgängligt att kunna plocka fram den här boken och kika tillsammans.

Är det något jag saknar i boken?

Jo, kanske en del där det beskrivs hur olika vi människor är fastän vi är lika men det kanske blir en helt annan bok om vårt skal och utseende. Nu handlar denna bok om anatomi och det räcker gott. Färggranna illustrationer, kraftiga blad med flikar och en rejäl resa genom kroppen.


Titta in i kroppen
Författare: Katie Daynes och Colin King
Förlag: Ordalaget förlag
Utgivning: 201209
Antal sidor: 18
ISBN:9789174690323
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

2 reaktioner till “Titta in i kroppen”

  1. Låter mycket intressant. Min åttaåring läser om kroppen nu i skolan och skulle säkert uppskatta denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *