Barnens atlas med flikar och karta

 Visste ni att det finns 194 länder i världen?

Där floden Rhen rinner genom Tyskland ligger fler än 40 slott.

Madagaskar har varit en ö så länge att många djur som lever där finns ingen annanstans i världen.

Det finns fullt med fakta och korta beskrivningar i denna bok vilket gör det till en rolig och intressant atlas. Varje sida innehåller luckor att öppna där det står en text eller en bild som handlar om landet, dess natur eller kultur. Nu tycker jag om geografi men på detta sätt förstärks intresset genom rikliga illustrationer och spännande luckor som gör att det tar en stund att komma igenom varje sida.

Min dotter som är 9 år och går i klass 3 gillade boken skarpt! Jag försöker, trots min egen förtjusning, komma på någon kritik och säger vid ett tillfälle och pekar, att så dumt, det står ingenstans att just det där landet är Japan. Då lyfter min dotter på en flik bredvid och vi kan läsa:

Från Fuju har man utsikt över Japans huvudstad Tokyo. Fler än 35 miljoner människor bor i och kring Tokyo.

Ja, så var den gåtan löst och det blev ganska så logiskt var Japan ligger om man nu var osäker på det.

Förutom själva boken följde även en rejäl världskarta med som åkte upp direkt på väggen i min dotters rum. Kartan visade även ländernas olika flaggor. Verkligen en fin presentbok att ge bort till vetgiriga barn!


Barnens Bildatlas med flikar och karta
Formgivare: Helen Lee, Sam Chandler och Kate Fearn
Bokförlag: Ordalaget Bokförlag
Utgiven: 201208
Antal sidor: 18
ISBN: 9789174690330
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Barnens atlas med flikar och karta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *