Vem är du?

Teskedsorden grundades av Tidningen Vi 2006. Det är en stiftelse som arbetar för ökad tolerans och respekt människor emellan och det är i samarbete med dem som Pernilla Stalfelsts nya bok Vem är du? har utarbetats. Syftet med boken är att erbjuda ett redskap för att diskutera tolerans med barn och elever. Är vi lika eller är vi olika? Varför är vi rädda för det främmande? Hur pratar man med andra människor och hur beter man sig? Vad är en fördom och vad betyder egentligen tolerans?

Många är frågorna i denna bok och de är till för att diskuteras och jag prövade själv boken på mina femåringar på arbetet vid ett tillfälle. Den är avsedd för 6-9-åringar och kommer under september månad att delas ut till alla tredjeklassare i Sverige men den går att använda även till yngre barn men du som vuxen får då ibland fylla ut och förklara lite utförligare. Det är absolut ingen bok att läsa endast en gång utan det är en bok att ständigt återkomma till, där man väljer ut några sidor och reflekterar tillsammans kring det. Det boken behandlar är ett väldigt viktigt ämne och något som alla barn bör få många chanser att prata om och tänka kring tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vem är du?
Författare & Illustratör: Pernilla Stalfelt
Förlag: Rabén & Sjögren (2012)
ISBN: 9789129680942
Antal sidor: 40
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *