Fantomerna

Det här är den fjortonde, men fristående boken i serien om Petrinideckarna men den allra första för mig. I just den här boken handlar det främst om Peter men vid hans sida finns hans tvillingsyster Petra och vännerna Oskar och Lucy. De bor i Lund och håller på med förberedelser inför julspelet i Allhelgona kyrkan och deras regissör är den mystiske Vladimir Skurko. Han kommer från Transylvanien, tål inte vitlök, går omkring med solglasögon i mörka november. Barnen, framförallt Oskar misstänker honom för att vara en vampyr. Vem är Skurko egentligen och vem är den spökliga flickan i kyrkan?

Jag har tidigare skrivit recension på Mårten Sandén och då gällde det Ett hus utan speglar som jag tyckte var riktigt välskriven och lite sådär finurlig i sin handling. Den här boken är också välskriven men den lämnar mig ganska så snabbt. Jag blev lite småless på alltför många smyga- och tassa scener och irriterade mig också på namnet Skurko då tecknen på att han var mysko var så tydliga ändå.

Men jag blev nyfiken på själva serien Petrinideckarna och märkte att de har en egen hemsida  där man kan läsa om både författaren och om alla böcker. Första boken kom alltså 1999 och då hade Peter och Petra flyttat från New York till Lund. Ibland åker barnen till andra ställen också och upplever äventyr. På sidan kan man läsa följande citat:

Deckarserien om tvillingarna Petrini är etablerade slukarfavoriter. Alltid med klurig intrig, vältecknade karaktärer och spektakulär upplösning!

Den elfte boken i serien, Geniet, har även nominerats till Spårhunden 2009. Det är ett litteraturpris för årets bästa barn- och ungdomsdeckare i Sverige. Att bli nominerad är inte fy skam. Så jag kan förstå att serien är populär. Jag råkade väl bara välja en bok som inte föll mig i smaken.


Fantomerna
Författare: Mårten Sandén
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 222
Utgivning: 201208
ISBN: 9789129680140
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *