Tordyvel på film

Läser i DN att Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe ska bli film.

– Jag minns radioföljetongen när den kom, och att vi senare hade boken som högläsning i skolan, och jag har inte kunnat släppa den sedan dess, säger Henrik Jansson-Schweizer, utvecklingschef och producent på Nice Entertainment.

Boken har gjort stort intryck på mig också. Det ska bli spännande att se om filmversionen lyckas göra den rättvisa. Sofia på Flaskposten är bekymrad, hur tänker du?

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Tordyvel på film”

  1. Som barn lå jeg søndagmorgener mellem mine trætte forældre og fulgte spændt med i Skarnbassen flyver i skumringen(som bogen hedder på dansk) i radioprogrammet ”Søndagskvisten”.
    Det er stadig et af de varmeste barndomsminder jeg har. Og mine forældre og jeg taler ofte om hvor meget vi alle tre nød disse søndage i sengen.
    Da jeg fortalte min mor, at bogen nu skal filmatiseres udbrød hun: Fedt! Den skal vi ind og se.
    Så selvom der altid er farer forbundet med at filmatisere bøger og med at pille ved kære minder, så ser jeg frem til at sætte mig i biografsædet omgivet af mine forældre, og måske få lov at være syv år gammel igen om det så blot er for en time eller to.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *