Jag saknar dig! – filmen

Efter en lång tids frånvaro här på Barnboksprat, bortsett från några illustrationer här och där, tänkte jag nu skriva ett litet inlägg om filmen Jag saknar dig, vilken jag såg igår kväll på förhandsvisning ordnad av Rabén & Sjögren samt Barnens Bokklubb.

Eftersom jag läste boken för inte så länge sedan, satt historien färskt kvar i minnet. En historia om ett tvillingpar, Cilla och Tina, som bor med sin mamma och lite frånvarande pappa i ett stort fint hus. Rosengården. De två flickorna är varandras motsatser men samtidigt varandras allt. En dag sker det som inte får ske…Cilla omkommer i en olycka, hon blir påkörd av en bil. Bilen körs av deras vän Martin, som blir totalt förstörd av det han ofrivilligt gjort. Varit med om.
Tina säger ”Cilla blev påkörd, inte överkörd, hon kommer bli bra.” Till slut förstår hon att Cilla inte kommer tillbaka.
Nu börjar kampen för att försöka leva utan Cilla, att försöka komma på vem hon själv är utan henne vid sin sida.

En underbart sorglig film, om hopp och kärlek, känslor och ilska. Inte ett öga var torrt i biosalongen igår, en sensommarkväll i Stockholm.
Trots det mörka temat och alla tårar är det ändå en fin film om att komma på vem man är, att man kanske inte är den man först trodde. Att våga förändras och att våga skratta!

Filmen har premiär den 19 augusti 2011!

Läs gärna recensionen av boken här!

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

4 reaktioner till “Jag saknar dig! – filmen”

  1. Nu har jag sett den! Jag var rädd för att den skulle kännas löjlig jämfört med boken, men den var stark. En riktig gråtfilm.

  2. Ja men visst var det en riktig gråtfilm. Sa ju det…inte ett öga var torrt, alla satt och torkade sig om kinderna. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *