Moa monster

Jujja Wieslander har skrivit och Bettina Johansson har illustrerat en bok om Moa, en flicka som kan förvandla sig till ett monster. Ja, det är faktiskt jättelätt. Hon behöver bara bli riktigt arg och det blir man ju ganska ofta när ens föräldrar tvingar en att städa och sådant. Som monster kan man göra lite som man vill och man är mycket bättre på att stöka ner än att städa upp. Men vad händer egentligen när Moa har förvandlat mamma och pappa till monster också? Hur blir det med mormor som skulle komma på besök?

Moa Monster är en rolig bok med ett språk som är lätt för barn att greppa. Boken ingår i en serie med lättlästa böcker från Natur & Kultur. Enligt förlaget är Moa monster en bok för nybörjarläsaren, men man behöver ändå ha läst ett tag för att klara texten. Det finns en hel del längre ord och även många ord med lite svårare stavning. Däremot är berättelsen rikt illustrerad med bilder och texten är luftig. Språket är också väldigt konkret med händelser och beskrivningar som kan kopplas till saker som barn känner igen.

Svärdbärare


Moa Monster

Författare: Jujja Wieslander
Illustratör: Bettina Johansson
Förlag: Natur och kultur
Antal sidor: 48
ISBN: 9789127121010
Köp: Jämför priser

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *