På djupet

För ett tag sen var jag och barnen på biblioteket. Vi älskade det alla tre och Hugo pratar ofta om att vi ska åka tillbaka. Eftersom det var så bra och lekvänligt där blev det tyvärr ingen tid över för att leta upp några speciella böcker utan det fick bli de jag såg som jag blev nyfiken på helt enkelt. Och vilken skatt det blev sen!

Både jag och Hugo föll pladask för den här bilderboken som helt saknar text. Istället får man följa med de små filurerna på en upptäcktsresa som börjar med några konstiga streck. På nästa uppslag får vi se lite mer av vad som finns runt omkring och så fortsätter de detaljrika bilderna tills vi ser någonting helt annat än vad vi tänkte från början!

Hmm, vad kan det här vara?

Två uppslag senare är vi lite klokare: De svarta strecken hörde ju till en skorsten! Filuren blåser såpbubblor av glädje. Undrar vad sköldpaddan tittar på?

En klurig och fin bok med många detaljer som kan läsas på många sätt. Jag älskar den naturliga interaktionen som blir mellan mig som vuxen och barnen jag ”läser” med. Ibland är det jag som pratar mest, ibland någon annan. Vi är alla lika nyfikna på vad som kommer på nästa sida. En riktig bladvändare i bilderboksgenren! Samtidigt tål den absolut att läsas om många gånger eftersom det finns så mycket att upptäcka i varje bild. Och så kan man ju testa att läsa den baklänges också. En riktig favorit hos oss!

Ett uppslag mot slutet av boken, vi kommer just inifrån salongen

På djupet
Författare: Jenny Karlsson
Illustratör:Jenny Karlsson
Förlag: Kabusa böcker
Antal sidor: 20
ISBN: 9789173550734
Köp: Jämför priser

Författare: Sara Narveby

Jag heter Sara Narveby och ser fram emot att prata om barnböcker här med er! Hemma läser jag framförallt med Hugo, född 11 juli 2007. Lillebror Edvin kom till världen nästan exakt 2 år senare, 26 juni 2009, och tycker mest om att stoppa litteraturen i munnen än så länge. Ibland vill han också hjälpa till att bläddra, men att vara stilla och lyssna eller titta på bilderna har han vanligtvis inte ro med.

3 reaktioner till “På djupet”

  1. Verkligen! Jag hade glömt bort det, men nu kommer vi att gå dit ofta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *