Jag är inte söt!

Boken ”Jag är inte söt!” med lilla Ugglan i huvudrollen riktar sig mot barn mellan 3 och 6 år. Det är några år kvar för dit för oss men boken är redan en stor favorit. Mamma (jag) och pappa älskar boken. Den handlar om lilla Ugglan som hela tiden blir kallad söt av sina vänner i skogen. Han blir arg, för han är inte söt. Han är en smidig, skrämmande, stilig, skarpögd stridsflygare. Men alla andra tycker att han är söt, inklusive hans mamma, och när allt kommer omkring så är han faktiskt ganska gullig.

Texten är upprepande och ganska enkel med varierande storlek för att visa när lilla Ugglan blir arg och illustrationerna är mjuka och väldigt levande trots att de är så enkla. Man ser tydligt när lilla Ugglan blir arg, glad, förvånad och irriterad.

Boken är väldigt rolig och jag kan inte låta bli att dra paralleller när äldre släktingar möter barnbarn och utbrister ”men så söt du är” och ”så stor du har blivit”. Har ni någonsin sett ett barn bli glad över de kommentarerna? Oftast så åker surläppen ut och barnet mummlar något till svars. Precis så är lilla Ugglan! Denna bok gavs ut redan 2006 och det har hunnit komma ut ytterligare några böcker med lilla Ugglan i huvudrollen. De hamnar på önskelistan till nästa födelsedag, min eller Kickens.

 

Jag är inte söt!
Författare: Jonatan Allen
Illustratör: Jonatan Allen
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 24
ISBN: 9789163848919
Köp: jämför pris

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

En kommentar till “Jag är inte söt!”

  1. Jag blev stormförtjust i Ugglan när jag hittade den där boken på bibblan. Tycker du ger en mkt bra och rättvis recension av boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *