[Avslutad] Barnboksprat och Alfabeta lottar ut sommarläsning: Morkels alfabet

barnboksprat-lottar-ut-sommarlasning

Nu är det dags för den andra tävlingen i vår serie utlottningar av sommarläsning. Håll utkik, snart kommer fler!

Morkels AlfabetDen här gången har turen kommit till bilderboken Morkels alfabet av Stian Hole, som nyligen recenserades av Eva Emmelin här på Barnboksprat.

Denna tävling är sponsrad av Alfabeta.
Alfabeta bokförlag

För chans att vinna boken, gör så här:

 • Kommentera detta inlägg.
 • (valfritt) För en extra lott i dragningen, dela länken till tävlingen t.ex. i din blogg, på Facebook, Twitter eller liknande.  I din kommentar, skriv var du delat och länk till detta om möjligt.

Vinnaren dras tisdagen 7 juni.

Bilden ”Barnboksprat lottar ut sommarläsning” är ritad av Barnboksprats Malin Skals.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

13 reaktioner till “[Avslutad] Barnboksprat och Alfabeta lottar ut sommarläsning: Morkels alfabet”

 1. Farmor vill gärna läsa för Astrud och Stella. Två små bokslukare.
  Farmor Helena

 2. Lilla Lovis som håller på att upptäcka bokstäverna skulle älska denna bok!

 3. Min systers fyra barn växer upp i Frankrike och talar tre språk. De skulle få ett fint stöd i sin svenska med den här boken, och jag skulle älska att läsa den med dem. Stolt moster.

 4. Här hemma ligger böckerna om Herman i topp! Det skulle vara fint att även läsa en bok av Hole med en tjej som huvudkaraktär, att ha något att växla Herman med.

 5. Har barnbarn ,12 år, som inte hittat in i läsningens magi. Den här boken verkar ha potential att låsa upp dörren till läsningens underbara värld.

 6. Åh, härlig läsning för mina syskonbarnbarn som jag älskar och tillbringar mycket tid med!

  Delat på min Facebook!

  Hälsningar gamlamostera

 7. Mormor vill gärna läsa för sina underbara barnbarn.

 8. Alla mina 4 barnbarn gillar att få höra sagor och läsa böcker trots att de är under 3 år. Det blir underbart att få en sådan bok att läsa för dem.
  Farmor Kerstin

 9. LÄt som en berättelse som skulle bli ett bra komplement i vår bokhylla….

 10. Jag läser för mina barn hela tiden. Den äldsta är tio och den yngsta är 4 men de lyssnar gärna oavsett för vilken ålder jag läser. Jag märker skillnad på barn vars föräldrar har läst mycket för sina barn och de som inte har läst så mycket, på ordförråd och meningsbyggnad (jag arbetar i skolan).

  Jag har delat länken offentligt på Facebook.

 11. Den här skulle jag verkligen vilja vinna för att läsa för mitt barn! Vi läste just Hermans hemlighet, av samma författare, underbar!

 12. Jag skulle gärna läsa denna för min dotter. Hon älskar ord, men ogillar bokstäver..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *