Lilla Lollo

Både Helena Bross och Margareta Nordqvist är två författare inom Bonnier Carlsen som skriver lättlästa böcker för barn som precis börjat läsa själv. Texterna i böckerna är korta och i versaler.

Lilla Lollo ingår i Margareta Nordqvist bokserie om djurkompisar. Hon är både författare och illustratör och har även illustrerat de populära Sigge-böckerna. Som tecknare gör hon bilder av människor, djur och natur med en charmig och gullig ton. Djuren får nästan mänskliga egenskaper vilket gör böckerna extra roliga.

Jag och min 8 åriga dotter tycker mycket om de här böckerna just för att de är så fina men också för att de är lättlästa och okomplicerade till sin handling. En bra första bok att lära sig läsa flytande med.Första bilden man möter i boken är en utsikt över ett litet landskap med Bullerby-känsla där barnen som är vänner bor nära varandra. Det är röda stugor, sommar och grönskande natur. Alla barnen har djur men i denna bok handlar det om Maja som har en katt, vilket vi blev bekanta med i Kattas ungar. Nu ska däremot Maja vara djurvakt åt moster Mias lilla mini-gris under två dagar.Det som gör de här böckerna så tilltalande, enligt mig, är att de inte innehåller några instruktioner om hur det är att sköta djur utan mer hur livet kan vara med ett husdjur. Ansvar, omtanke och kärlek är ett genomgående tema även om det ibland sker saker som kan vara lite mer besvärligt. Tydligen har man allafall inte tråkigt med ett djur i huset. Min snart blivande 5 åring älskar också de här böckerna och jag tror säkert man kan läsa dem för ännu mindre barn eftersom temat med djuren är oftast så intressant för många.

 

I serien Djurkompisar finns också följande böcker;
HEJA TULLA
BRAVO BELLA
POPPES PINNAR
HOPPA HASSE
KATTAS UNGAR

 

 

 


 

Författare & Illustratör: Margareta Nordqvist
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgiven: 201203
ISBN: 9789163870040
Finns att köpa på hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Lilla Lollo”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *