Filippa Fants fantastiska fickor

För mig är Quentin Blake mest känd som illustratören av Roald Dahls böcker, även om jag får erkänna att det tog mig ett tag att koppla ihop dem. Tecknarstilen såg så välbekant ut, men polletten ville först inte riktigt trilla ner. I bilderboken Filippa Fants fantastiska fickor står Quentin Blake själv för text såväl som bild.

Boken presenterar oss för Filippa Fant som minst sagt har fantastiska fickor. I dem får hon nämligen plats med allt och lite till. När det regnar kan hon förse alla barn med paraplyer, blir man sugen fixar hon fram glass och läsk, har man otur får man i stället möta krokodilen. Många tokroliga och rimmade exempel senare konstaterar jag att Quentin Blake lyckas vara fantasisprakande även utan Roald Dahl. Kul att se!


Ett uppslag ur Filippa Fants fantastiska fickor


Filippa Fants fantastiska fickor
Författare & illustratör: Quentin Blake
Förlag: Semic
Smakprov: smakprov.se
ISBN: 9789155255732
Köp: jämför priser

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *