Gittan med vänner

Lindenbaum, P - Gittan och gråvargarna - 29670066

Gittan är på utflykt med dagis. Fröken ”oh så roligt” Sonja och Robban tycker att de ska samla fina löv. Gittan är en tjej som inte vågar så mycket. Hon tycker inte om att klättra på tak, man kan ju ramla ner, eller tappa en sko. Hon hoppar inte över diken, för man kan ju bli lerig eller halka på en sten. Gittan gillar inte att känna på feta maskar, som Nils gör. Maskar ska vara i marken.
På utflykten går hon och samlar sina löv, som Robban sagt, och märker inte att hon tappar bort sig. Plötsligt ser hon ingen längre och vet inte var hon är. Hon hamnar till slut i en stor stor skog, där vargarna bor.

Hon tänker att hon ska leka med dem. Så de leker doktor och Gittan är både syster och doktor och alla vargarna är sjuka. Hon instruerar vargarna i olika roliga lekar. De klättrar i träden och lagar lersoppa.


i skogen finns massor av gråvargar!

Lindenbaum, P - Gittan och älgbrorsorna - 29668650
I Gittan och älgbrorsorna funderar Gittan över hur det skulle vara att ha ett syskon. Hon har ingen lillasyster eller storebror. Hon tänker att hon vill ha ett syskon som får plats i hennes docksäng. Eller en stor bror som spelar musik. Efter att Gittan varit ute så sitter plötsligt tre älgar framför porten till hennes hus. Hon tycker att de kan följa med henne hem och leka.
– Ni kan vara mina brorsor, säger Gittan.
De leker med lego, dockorna, de ritar med kritor fast älgarna bara har sönder allt. Gittan börjar bli lite irriterad på brorsornas beteende. De bara far runt och förstör hennes grejer!

Till slut vill brorsorna gå hem igen, de trivs bättre ute i kylan trots allt. Och åh vad lugnt och skönt det blir när de gett sig av. Gittan plockar upp alla älgpluttarna och tänker att hon har ju redan Nils och kusinerna, och Hedvig. Hon behöver inga brorsor!


älgbrorsorna bara förstör Gittans saker!

Gittan är för mig en ny bekantskap som jag känner igen mig mycket i. Hennes sätt att vara påminner mig om hur jag var som barn och fortfarande litegrann är. Böckerna är så himla roliga! Älgarnas kommentarer är så festliga! Det här är verkligen helknasiga böcker om vanliga funderingar. Skruvad igenkänning kan man säga!

Gittan och gråvargarna
Text och bild: Pija Lindenbaum
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 32
ISBN: 978-91-29-67006-6
Köp: Jämför priser

Gittan och älgbrorsorna
Text och bild: Pija Lindenbaum
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 32
ISBN: 978-91-29-66865-0
Köp: Jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Gittan med vänner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *