Att vara Flisan


Flisan är lång. Hon är längst i klassen. Därför känner hon sig alltid annorlunda jämfört med alla andra. Hon skulle helst av allt bara vilja vara som alla andra.
Fast…när man är lång har man lite fördelar. När man går på bio ser man filmen även fast man sitter bakom en kille med stort hår och när man är på badhuset bottnar man där andra måste simma. Man får åka berg- och dalbana också!

Det börjar en ny tjej i Flisans klass, Molly. Molly är ganska kort och det kanske inte heller är så roligt alltid, funderar Flisan. Alla tycker jämt att hon är så gullig istället. Hon blir klappad på huvudet och får alltid vara tomtenisse i luciatåget.
Men Molly vill leka med Flisan trots att hon är lång. Och Flisan tycker att Molly verkar himla trevlig trots att hon är kort.


på klassfotot får Flisan alltid stå längst bak, så att alla ska synas

En liten bok om olikheter och att känna sig annorlunda. Fast man själv kanske är den som mest tänker på det egentligen. Man känner sig nog mer annorlunda än man verkligen är, det är en mänsklig grej att tänka så. Hög igenkänningsfaktor.
En lättläst bok med mycket bilder. Bilderna uttrycker tydligt hur Flisan känner sig, när hon tycker att hon sticker upp som en flaggstång eller när hon trasslar in sig i handbollsmålet. Bilderna tar stor plats och det gillar jag. Det är verkligen en enkelt skriven bok, men det på ett bra sätt.

Att vara Flisan
Text: Beata Lyth
Bild: Amanda Eriksson
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 48
ISBN: 9789150109412
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *