Prisad med körsbär!

Barnboksprat har fått en Cherry on top award från Barnboksbloggen, Bokhunger, Sandras läslogg och Annettes bokblogg. Tusen tack, det värmer!

När man fått priset ska man:

  1. Tacka den du har mottagit prisen ifrån.
  2. Kopiera prismärket till din blogg.
  3. Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
  4. Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.

Favoritförfattare

Emma Lindström säger:
Att välja ut tre favoritförfattare inom barnboksvärlden är en väldigt svår uppgift. Inom vuxenlitteraturen har jag mina absoluta favoriter, det ändras inte så mycket. Men min inställning till olika barnböcker är däremot mer föränderlig eftersom det hela tiden sker ett möte, med mina barn, när jag läser böckerna för dem. De som är mina favoriter bland barnböckerna är de som skapar de allra bästa stunderna tillsammans med mina barn. Tre underbara författare och böcker är:

Jakob Wegelius och boken Legenden om Sally Jones äventyr. Detta är en bok med mycket vemod, men av det varma slaget, sådan vemod som beskriver behovet av vänskap och tillit. Dessutom möter vi helt otroliga miljöer gestaltade med både ord och bild. Läs mer om boken hos Bokhora

Akiko Ikeda och Wachifield – Dayans första äventyr. Den fantasivärld som Akiko Ikeda bygger upp i berättelsen om katten Dayan är full av helt skruvade figurer och miljöer. Den är också full av filosofiska tankar som kan kopplas samman med ett barns verklighet. Läs mer om boken här

Pija Lindenbaum och Gittan och gråvargarna. Pija Lindebaum är en mästare på att gestalta barn. Hon lyckas verkligen fånga de där typiska uttrycken, känsloyttringarna och minerna och framförallt skriver hon om sådana områden som är viktiga för barn. Kring Gittan och gråvargarna har vi pratat mycket om att man klarar av en del även om man egentligen är rädd, men också att det är okej att känna sig rädd. Läs mer om boken här

Sara säger:
En bra barnbok tycker jag ska ha en intressant handling, fina/tuffa illustrationer och inte kännas jobbig/upprepande att läsa. Det finns många bra barnboksförfattare men det är få som lyckas lika bra varje gång så som nedanstående.

Stina Wirsén har skrivit de underbara Vem-böckerna. De simpla men träffande historierna hämtade från småbarns verklighet gör sig jättebra tillsammans med söta nallar, katter och andra djur. Wirsén har en väldigt speciell tecknarstil som jag gillar skarpt.  Vem är arg är det absoluta guldkornet bland Wirséns böcker.

Lindgren & Landström har skrivit och illustrerat böckerna om grisen Benny och dessa tillhör mina absoluta favoriter. Underbara teckningar och spännande berättelser som är roliga att läsa. Den bästa boken är Nämen Benny (den första boken i serien – Benny blir trött på sin mamma och gräver en grop på en åker).

Pija Lindenbaum är även en av mina favoritförfattare. Böckerna om Gittan är alldeles lysande. Pija skriver smågalna overkliga berättelser och gör jättefina illustrationer. Min favorit är Gittan och fårskallarna.


Vi skickar priset till…

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

2 reaktioner till “Prisad med körsbär!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *