Bygga bygga berget

Kenji och Kingston provar skor som är alldeles för stora. Kanske vore roligare att bygga med dem? Det blir ett högt berg i hallen när fler och fler saker hämtas dit. Samtidigt letar Nami efter hunden Akila. Vart har hon tagit vägen?

Följ med till en vanlig familj och en stund där leken får ta stor plats. Där ingen tänker på att det snart ska städas eller att det är ganska opraktiskt att ha ett berg precis framför ytterdörren. Kuddar staplas, saker fyller på och alla får bidra. En bok där barnens fantasi får ta plats mitt i det vanliga, vardagliga.

Kanske är det lite komplicerat för målgruppen att det pågår två historier samtidigt (kuddhögsbygget och hundletandet), men det verkar inte störa min 3-åring i alla fall. Bokens barn är i olika åldrar och bidrar på sitt eget sätt vilket är fint. De tar plats i huset och testar båda sina egna och gravitationens förmågor. Härligt färgglada, retro illustrationer bidrar fint till storyn.

Färgglatt, roligt och enkelt. Det är så att en får lust att bygga ett eget torn som om det inte fanns någon städdag.


Bygga bygga berget
Författare: Eva Susso
Illustratör: Sanna Mander
Förlag: Bonnier Carlsen (2023)
ISBN: 9789179790769
Antal sidor: 32
Ålder: 3-6
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

 

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *