Mer väsenologi

Nu har Ingela Korsell och Reine Rosenberg släppt en ny bok om väsen och vi gottar oss när vi läser den. Omslaget är snyggt, illustrationerna tar oss till situationen och gestalten. Den fakta vi får är lagom, sagorna är välarbetade och det finns mycket förklaringar i boken både på historik och ord så man lätt kan skapa sig en uppfattning.

Skaparna av boken säger att de inte tror på väsen själva men testa att sitta en mörk höstkväll och läsa. Visst känns det som att det står ett väsen utanför fönstret och tittar på en…

I dagsläget finns det två böcker om väsen av Ingela Korsell och Reine Rosenberg. Väsenologi och Mer väsenologi. Vi har hört att en tredje skapas men när den kommer är oklart.

Man behöver inte läsa första boken för att läsa andra boken då de är fristående. Det finns dock en risk att du vill läsa båda då det är så roligt att lära sig om väsen och om Sverige iom att vi tidigare trodde på detta. Det var ett sätt att förstå omvärlden och händelser. Det var även ett sätt att fostra och hota.

Böckerna är faktagranskade av professor Ulf Palmenfelt.


Väsenologi
Författare: Ingela Korsell
Illustratör: Reine Rosenberg
Förlag: Natur och kultur
ISBN: 9789127161894
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Mer väsenologi
Författare: Ingela Korsell
Illustratör: Reine Rosenberg
Förlag: Natur och kultur
ISBN: 9789127166929
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *