Livets hårda skola

Emma Karinsdotters serie om Lisbet och farmor Sambakungen är tillbaka och som vi längtat efter att öppna denna bok.

I Livets hårda skola börjar Lisbet skolan och farmor är inte så sugen på att släppa Lisbet. Hon anser att skolan kommer påverka Lisbet mycket och hon anser också att livet kan lära en mycket. Farmor börjar sabotera på olika sätt. Hon smyger på barnen, hon låser in läraren i biblioteket, hon leker haj på skolutflykten osv. Vad hon egentligen bara vill säga är att hon älskar Lisbet och att hon inte gillar den förändring som sker.

Deras fina katt Sixten försvinner spårlöst men det visar sig sedan att katten bara städat där farmor och Lisbet inte städat tidigare. Allt medan farmor äter gelehallon så det sprutar ur öronen.

Ur kapitel En bultande bokhylla:

-Ojdå, sa Abrakadabra när han kände våra blickar. Är klockan redan femhundra? Och jag måste trolla fram några kattungar till kungen. Här kan jag inte stanna! Kungen sitter ju och väntar. Ni får klara er utan lärare i dag. Han reste sig hastigt upp. Stolen välte, Abrakadabra var redan halvvägs ut ur matsalen när Agnes ropade:
-Men…var är Majlis egentligen?

Vi skrattar högt när vi läser boken och vi njuter av de färgglada illustrationerna. Det är en annan illustratör i Livets hårda skola kontra Lisbet och Sambakungen och man märker knappt att det är Agnes Jakobsson och inte Hanna Gustavsson som illustrerat Livets Hårda skola.

En bok vi varmt rekommenderar. Även om åldern är 6-9 år så skulle vi sätta ålder 4-99 år beroende på personligheten. Böckerna kan läsas separat men rekommenderar att ta det från början då de är så lättlästa och roliga.


Titel: Livets hårda skola (bok 2)
Författare: Emma Karinsdotter
Illustratör: Agnes Jakobsson
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163894176
Kan köpas på Adlibris och Bokus med flera
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Titel: Lisbet och Sambakungen (bok 1)
Författare: Emma Karinsdotter
Illustratör: Hanna Gustavsson
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163894176
Kan köpas på Adlibris och Bokus med flera
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *