Sommarmirakel

I första boken om Mi-Rakel, Mirakel och hemligheter, får vi lära känna en flicka som tampas med sin känsla av utanförskap och längtan att få börja rida men att faderns rädsla för hur hon ska klara av det fritidsintresset med de fysiska utmaningar hon har till en början står i vägen för hennes lycka. Dessutom har familjen en ansträngd ekonomi som inte gör det lättare direkt.

I denna bok har Mi-Rakel, eller Mimmi som hon också kallas, varit hästskötare i ett halvår och vunnit en tävling med den egensinniga favorithästen Optimal. Nu närmar sig en ny tävling och efter den en möjlig försäljning av Optimal, hästen som förstår Mimmi bäst och som läser av hennes ridteknik så väl. Mimmi är förstörd och boken kretsar just kring de känslor som rör sig inombords, tankar om att hon hålls utanför planerna kring Optimals framtid, känslan av att inte kunna påverka händelseförloppet och nervositeten inför tävlingen. Utöver detta så har hennes pappa den senaste tiden uppträtt konstigt, jobbar extra mycket och håller på en hemlighet.

Stora delar av berättelsen kretsar just kring Mimmis känsloliv och tvivlet som har sitt ursprung i utanförskapet färgar hennes tankar. Ibland upplever jag som läsare att dessa partier får ta lite för stor plats och att många avsnitt är upprepningar av det som tidigare redan har berättats. Som till exempel tvivlet över att Lisa är en riktig vän, att Mimmi verkligen får rida som belöning för att hon hjälper till i stallet, hennes duglighet som ryttare och också hennes bristande förtroende för att hennes pappa har hennes bästa i åtanke.

Slutet är dock riktigt gott för även i den här andra berättelsen om Mimmi så överraskas hon av vad livet har att erbjuda och än en gång bevisas det för läsaren att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge. Men skillnaden är att denna gång är det mer pappas förtjänst än Mimmis att belöningen blir så stor.


Förlag: Idus Förlag
Författare: Sara Salander
ISBN: 9789189055919
Bandtyp: Hårdinbunden med 252 sidor
Passar åldern: 9–12 år
Finns även att köpa på Bokus och Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *