Stoppa pressarna! – Den glömda skatten

Systrarna Dike och Thea har båda fått namn ifrån grekiskan. Dike betyder rättvisa och Thea är smeknamnet för Alithina som betyder sanning. Det är passande namn till två flickor som alltid är på jakt efter en bra historia att skriva om i deras tidning. Ibland leder jakten på ett scoop dem till ett mysterium som behöver lösas. Så är fallet denna gång med det upphittade Fabergé-ägget på slottet som har väckt ett par juveltjuvars intresse. Mot en bakgrund i juletid med pepparkakstävlingar, julpynt och julmarknad utspelar sig historien om den glömda skatten i Huseby.

Det här är en spännande och fartfylld bok där det nyanserade språket är väl anpassat efter åldersgruppen den riktar sig till, i synnerhet för barn som har kommit en bra bit på väg med sin egen läsning. Det är korta och händelserika kapitel som ofta avslutas med ”cliffhangers” som håller intresset för handlingen vid liv. Boken lämpar sig för högläsning såväl som för egen läsning och är en bladvändare för den som gillar flerbottnade mysterier!


Stoppa pressarna! – Den glömda skatten
Text och bild: Ann-Charlotte Persson
Förlag: Idus Förlag
Antal sidor: 122
ISBN: 9789188964854
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *