Sally Superstjärnan

Boken om Sally superstjärnan är första boken om Sally och handlar om Sally som får veta i skolan att på avslutningen innan sommarlovet så ska de få sjunga för alla som vill komma på avslutningen i gympasalen. Ett barn ska få sjunga helt själv och det vill Sally för hon kan ju sjunga bäst i hela världen. För att visa att hon kan både sången och sjunga fint så ställer hon sig framför klassen för att öva men det kommer inte ut några ord och Sally börjar känna sig konstig, till och med sjuk. Sally får gå till sjuksyster som berättar att Sally nog har fått rampfeber!

Sally får gå hem efter skolan och öva på att sjunga till en spegel och sedan för sina gosedjur och sen sjunger hon för alla grannarna i det stora huset där hon bor. När avslutningsdagen kommer är hon redo – eller?

Boken är mjukt illustrerad i lugna färger och bilderna förstärker orden som författaren har skrivit. Det är en trevlig bok att läsa med ett passande språk för åldersgruppen den riktar sig till. Det är även ett ovanligt ämne som författaren belyser. Det kan vara väldigt läskigt att prata eller, som för Sallys del, sjunga för en publik och det är något som kan vara bra för både de som känner den oron, rampfebern, och de som inte känner den oron att prata om. Boken har ett lagom format och kan läsas själv av de som just lärt sig läsa eller som högläsning innan läggdags. Kan varmt rekommendera den här boken.


Titel: Sally superstjärnan
Författare: Anna Johansson
Illustratör: Ammi Thoresson
Förlag: Idus förlag
ISBN: 978-91-7577-864-8
Går att köpa hos Adlibris och Bokus med flera.
Tack till förlaget och författaren för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *