De fantastiska djurens bok och De fantastiska växternas bok

De fantastiska djurens bok. Älgar, kossor och hundar i alla ära, men det finns otroligt många andra spännande djur att upptäcka i vår värld! Efter att ha tittat igenom den här fint illustrerade boken har jag lärt känna massor av nya djur. Det är roligt, intressant, spännande och lärorikt. Vet du till exempel hur en fläckig blombock ser ut (eller ens vad det är för sorts djur? Eller vilken färg en paddleguan har? Boken är indelad i olika kapitel såsom taggiga djur,  tjuriga djur, skogsdjur, ”gula som citroner” och snabba djur. De flesta djur presenteras bara med bild och namn medan andra presenteras med en kort fakta. Några av de djur som har fakta är utdöda eller utrotningshotade djur och det är skrämmande läsning.

De fantastiska växternas bok. Den här boken har ett liknande upplägg som ovanstående. Här finns kapitel om frukter med hårt skal, jätteväxter, taggiga växter, nationalsymboler och välkomna och ovälkomna gäster. I boken ryms även en del människor och djur bland växterna. Gemensamt med djurboken finns det mycket att upptäcka och lära sig. Även om det oftare förekommer korta fakta är de begränsade även här. Det kompenseras istället av de härligt färgglada illustrationerna med både humor och fascination.

Det här kan vara en bra introduktion till  djur- och/eller växtintresserade barn för att sedan söka vidare på egen hand. Genom att titta i de här böckerna ser vi hur många arter vi lever ihop med på vård jord och det kan öka empatin för att ta hand om allt levande. Böckerna är på cirka 200 sidor var, så de är gedigna böcker att lägga till djur- och natursamlingen.

Recensionsexemplar från förlaget.


De fantastiska djurens bok
Författare och illustratör: Adrienne Barman
Förlag: Modernista, 2019
ISBN: 9789177819585
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


De fantastiska växternas bok
Författare och illustratör: Adrienne Barman
Förlag: Modernista, 2019
ISBN: 9789177819561
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *