Fabians fasa

Här har vi en spännande bok för låg- och mellanstadiebarn där författaren blandar spänning med humor, spelvärlden och zombier. Fabians fasa är den andra delen i Zon Z serien där vi återigen får möta Fabian och Nicklas på äventyr i Zon Z.

I den första boken hittade Fabian ett hemligt ställe i sitt spel och efter en högljudd smäll så står Zombie Zack i Fabians rum och varnar honom för att blodtörstiga varelser försöker ta sig ut från spelets värld till vår värld. Det är en bok som suddar ut gränserna mellan spelvärlden och den riktiga världen. Boken är spännande men även med en del humor.

Ingenting är sig likt för Fabian sen han träffade Zombie Zack. Han har fått övernaturliga krafter som är svåra att kontrollera och han har svåra uppdrag att klara av för att rädda världen. I Fabians fasa är de inte ensamma, de har väktare med sig från Gille Nord och de tränar för att rädda världen.

Boken är skriven med ett enkelt men passande språk för åldersgruppen som den riktar sig mot. Den har relativt korta kapitel som passar dels för högläsning men också för lässtunden innan sängen om barnet läser själv. De svartvita illustrationerna lyfter texten och bidrar verkligen till läsupplevelsen och gör det än mer spännande eftersom de inte är färglagda.

Titel: Fabians fasa
Författare: Christer Friman
Illustratör: Lucas Svedberg
Förlag: Lindskog Förlag 
ISBN: 9789185311743
Tack till förlaget för recensionsexemplar.
Köp hos: AdlibrisBokus 

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *