Trendspaning: rymden

Rymden är något som länge fascinerat människan. Vad finns där ute? Finns det liv? Hur skulle det vara att bege sig ut bland planeter och stjärnor?

Jag kollade igenom olika förlags aktuella utgivning, och utan att titta efter det märkte jag en rymdtrend. Under 2016 publiceras det en hel del böcker om rymden. Flera faktaböcker, men jag hittade även en berättelse som verkar utspela sig i rymden. Jag har inte läst någon av följande, men här är de jag hittade:rymden 2016

En resa genom rymden -Steve Parker
Min första bok om rymden – Emily Bone
Vad händer i rymden? – Anna Milbourne
Elak och Pucko: sämst i rymden – Fredde Granberg
Små utforskarna: i rymden – Ruth Martin och Allan Sanders
Resan till planeterna – Peter Ekberg och Anders Nyberg

På tema rymden har vi tidigare recenserat:
Kapten Kalsong och invasionen av de osannolikt ondskefulla mattanterna från yttre rymden och Rymliga rymden.

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

2 reaktioner till “Trendspaning: rymden”

  1. Vill bara tipsa om ”Leonora och Glasplaneten” av Helen Johansson. Kul rymdhistoria! Kapitelbok för 6-9 år.

  2. Vi har köpt ”Vad händer i rymden?” och tycker att den är väldigt trevlig och lagom för vår treåring. Vi har flera andra flikböcker som innehåller MASSOR av info och det blir liksom bara för mycket, men den här är mycket mer lättsmält. Luckorna är roliga och sonen uppskattar särskilt när man får klä på astronauten rymddräkten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *