Läspepp för barn: Läsborgarmärket och Läsutmaningen 2016

Idag var jag och min 7-åring på Akademibokhandeln och hämtade ut det första av tre läsborgarmärken de erbjuder barn som läser böcker. Kravet för varje märke är att läsa fem böcker, vilket ska intygas av en förälder. Totalt ”kostar” de tre märkena alltså att läsa 15 böcker, som ska vara på barnets nivå (upp till förälder att bedöma). Trevligt, tycker jag!

lbm

» Läs mer om Läsborgarmärket hos Akademibokhandeln

Jag såg även att de har en tävling för årskurs 1-9 som pågår till 9 december 2016, Läsutmaningen 2016. För att delta ska barn läsa fyra böcker som representerar varsin av fyra känslor (kärlek, glädje/humor, sorg och skräck), skriva 1-2 meningar om varje och berätta vilken som var bäst och varför (3-4 meningar). I vinstpotten finns presentkort på böcker, samt böcker till hela klassen!

 

» Läs mer om Läsutmaningen 2016 hos Akademibokhandeln

Känns det ändå motigt att få igång barnen att läsa? Prova Magnus Ljunggrens 10 kom-igång-tips.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Läspepp för barn: Läsborgarmärket och Läsutmaningen 2016”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *