Två nya böcker – vill du vinna en av dem?

sanna_juhlin_foto_froken_fotograf-3Hur firar författare när en bok släpps och boken finns tillgänglig för läsare?

Jag är en av recensenterna här på Barnboksprat och har skrivit 160 inlägg under åren. Men jag är också författare.

Som författare har jag märkt att det finns inga regler kring hur man ska och bör fira sina utgivningar. Man gör som man själv vill. En av mina favorit bokreleaser är när ”Ett hus med många dörrar” släpptes och jag firade den på min sons förskola. Där läste jag högt från boken och bjöd på hemlagade bullar. En journalist var inbjuden för att fota och intervjua. Det var kul och avslappnat.

Nu är jag aktuell med två nya böcker samtidigt men från samma bokförlag. Inget releaseparty inplanerat. Ändå betyder de här böckerna så oerhört mycket för mig och fira boksläpp bör man göra, tycker jag. För det är så stort och fantastiskt att bli utgiven med bok. Tänk att här har jag suttit och fantiserat, vuxna människan, och skrivit ned en story som snart barn och föräldrar kommer att sitta och läsa tillsammans. Ja, den känslan är helt fantastisk!

Så för att fira detta vill jag dela med mig av min glädje och lotta ut en av varje bok. För att vara med och tävla så svarar du nedan i inlägget på min fråga och skriver också vilken bok du vill vinna. Är du redo?

Frågan lyder: Om du för en dag fick leva som en karaktär i en bok, vilken barn- eller ungdomsbok skulle du välja? Motivera gärna varför.

Tävlingen pågår till lördagen den 20 augusti klockan 12.00.

En kort presentation av böckerna:

Hemliga trean och blåbärsmysteriet. Deckare för barn från 7 år och uppåt med illustrationer av Johanna Kristiansson.

Hemliga trean, framsidaMorrison och hamsterjakten. En rolig bok för barn från 3 år och uppåt med illustrationer av Mimmi Tollerup.

Morrison och hamsterjakten, framsida

 


Hemliga trean och blåbärsmysteriet
Författare: Sanna Juhlin
Illustratör: Johanna Kristiansson
Bokförlag: Ordalaget
Utgiven: 2016-08-10
ISBN: 9789174691740 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Morrison och hamsterjakten
Författare: Sanna Juhlin
Illustratör: Mimmi Tollerup
Utgiven: 2016-08-10
ISBN: 9789174691740 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

5 reaktioner till “Två nya böcker – vill du vinna en av dem?”

 1. Åh, detta hade mina barn gillat! Dottern som fyller snart åtta tycker om att läsa, hade passat så bra som en liten present.

  Men jag vet inte vad jag ska svara på frågan, dagspöket kanske? de böckerna är ju väldigt kul!

 2. Självklart Lasse eller Maja från LasseMajas detektivbyrå. Vore superkul att få lösa mysterier i Valleby och de intressanta personligheterna som bor där.

  Hoppas på vinst av Hemliga trean-boken, då min dotter gillar deckare precis som mamma sin. Förhoppningsvis blir detta en ny favorit-serie.

 3. Så enkelt, jag skulle vilja vara Pelle i från böckerna om Saltkråkan. Tänk vad härligt med sommarlov, lek och alla upptåg och att få träffa Melker och Malin.
  Jag skulle vilja tävla om boken om Morrison. Den tror jag min dotter kommer gilla.
  Grattis till dina boksläpp :-)

 4. Jag skulle nog gärna vilja prova leva som Ebba från böckerna om Familjen Monstersson av Mats Wänblad. Hon har en så fin kompis i Boris och är så underbart fördomsfri mot hans spännande husdjur och annorlunda familj. Serien är fantastikt härligt tecknad så jag skulle därför gärna leva där och vara med om något äventyr för en dag. Roligt fråga!
  Jag har barn i passande åldrar för båda böckerna, så vilken som helst. Nyblivna skolbarnet skulle gilla hemliga trean och fyraåringen Morrison.

 5. Jag skulle vilja vara Lisa i Bullerbyn. När jag var lite drömde jag km att få vara henne, tänk att få bo i fina, fina Bullerbyn omgiven av människor som vill ens bästa. I vuxen ålder fascineras jag av tiden den utspelar sig i och skulle gärna vara Lisa där en dag. Åka kärra, hjälpa till att under gapskratt rensa tovor och spendera natten på höskullen.

  Grattis till boksläppen! Jag skulle gärna vinna boken om Morris till mina bokmalande barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *