Flätor

FlätorJag har alltid beundrat flätade hår och önskat att jag kunde göra något mer än bara en ”vanlig” fläta själv. Nu har jag hittat en bok som faktiskt lär ut just detta, hur man gör olika typer av flätor. De två tjejerna Laura och Marie visar i steg-för-steg-instruktioner hur man gör allt från klassiska flätor (hit hör t.ex. inbakad, utbakad och fiskbens) till riktigt avancerade flätfrisyrer och flätade festfrisyrer. Vad sägs om en 8-fläta, en Katniss-fläta (för dig som läst böckerna eller sett filmerna Hungerspelen) eller en flätad krona?

I början av boken finns några sidor med tips och förslag på tillbehör (allt från snoddar till håroljor), sedan följer själva flätinstruktionerna. Varje typ av flätas instruktioner inleds med en sida där det står beskrivet lite ”fakta” om flätan, vilken svårighetsgrad flätningen har, vilka tillbehör som behövs och hur lång tid flätan beräknas ta att göra. Nästa uppslag innehåller steg-för-steg-bilder och text som på ett tydligt sätt visar hur man gör. På en del av sidorna finns QR-koder som man scannar med sin surfplatta eller smartphone, då kommer man till filmklipp på Youtube som också visar hur flätningen går till. Mycket bra!

Att göra flätor på mig själv klarar jag inte av, men dottern börjar få så långt hår att det går att fläta nu. Det ska bli skoj att prova lite olika varianter!

Provläs boken här: http://www.smakprov.se/smakprov.php?isbn=9789129697223&l=bokus

Här hittar du författarnas Youtubekanal: https://www.youtube.com/user/HairNailsInspiration


Flätor : steg för steg-guide till de finaste flätade frisyrerna : [från @hairandnailsinspiration]
Författare: Laura Kristine Arnesen
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129697223
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *