SMS från graven

sms En lärare i femman försvinner spårlöst och det enda livstecknet är ett märkligt sms. Lusia och hennes klasskamrater saknar sin lärare. Tillsammans med vännerna Love, Charlie och Melker börjar de lägga pusslet av spöklika änglar, livs levande zombies och försöka få ur Morgan Morrhår vad han vet. Men han säger ingenting…

Jag gillar omslaget till den här boken, den har något skirt och mystiskt över sig och även titeln kittlade min nerv för spänning. Den här boken ville jag läsa. I början tar berättandet mycket över innan det blir mer dialoger och en närhet till barnen. Men karaktärerna är fint uppdiktade och jag gillar författarens språk så det kändes helt okej. Det är lättläst och spännande. På sina håll otäckt också. Blöta fotspår på golvet i Lusias sovrum gav mig gåshud. Vem är det som besöker Lusia om nätterna när hon sover? Ibland känns det dock som att berättelsen stretar åt sidoberättelser och det tyckte jag var synd, för den röda tråden och att lägga mysteriepusslet kunde ha fått ta mera plats. Men jag rekommenderar boken till unga läsare som gillar att lösa mystikgåtor och samtidigt få en dos lagom dos med skrämsel.

I nästa bok, som heter Skuggan i fönstret, så måste gänget lösa mysteriet med en döv pojke som dog för hundra år sedan och hur det hänger ihop med en blodig handduk och en försvunnen gammal dam. Och det är bråttom, för annars händer något fruktansvärt Lusias klasskamrat Melker.


SMS från graven
Författare: Annika W.Mattson
Illustratör/omslag: Sophie Ekman
Bokförlag: Kikkuli
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 90
Utgiven: 201411
ISBN: 9789189610972 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *