Smarta små upptäcker kroppen

Smarta små upptäcker kroppenI den här boken finns fakta om alla möjliga och omöjliga delar av kroppen. Ett 60-tal texter, varav ca 48 är originaltexter skrivna för just den här boken. Resterande texter kommer till största delen från boken Kanel och Kanin, dikter om kroppen. Här följer några exempel på texttitlar som finns i boken:

  • Hur många kön har du?
  • Alf spyr ner sin näsdräkt
  • Bajs
  • Det snälla slemmet
  • Bara vila gör oss trötta
  • Heddas mammas mage

Alf spyr ner sin näsdräkt är riktigt dråplig; klass 1 Rönnen har satt upp en teaterföreställning om vad som händer när kroppen blir sjuk. Alf och Maja spelar näsa och virus och till en början går allt jättebra. Tills Alf plötsligt blir som förstenad och sedan kräks rakt ut! Stackars kille! För mig som har läst Smarta små upptäcker skolan (där man får följa klass 1 Rönnen) är det trevligt att återstifta bekantskapen med skolbarnen.

Boken innehåller en fin mix av fakta och fiktion; här finns också lite experiment man kan prova och ett stort kroppstest att göra. Dikter, slangord och en uppsjö av helt otroliga illustrationer finns här också. Utan att tala om vad boken kostar kan jag konstatera att man får mycket för pengarna om man införskaffar den! Jag hoppas det kommer fler böcker i serien ”Smarta små”, för de är verkligen helt fantastiska tycker jag.

Barnboksprat har recenserat de två föregående böckerna i serien också; Smarta små upptäcker naturen och Smarta små upptäcker skolan.


Smarta små upptäcker kroppen
Författare: antologi
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129689440
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *