Elliot och den mystiska lappen

Elliot och den mystiska lappenElliot är en liten kille som har en något ovanlig hobby för en kille i hans ålder, nämligen att gå på loppis och fynda! Elliot är sakletare och vet hur man hittar de bästa grejorna. Och det är inte alltid de saker som ligger längst fram på loppisborden som är de riktiga fynden. Elliot gillar när det är sommar, för då bor familjen på sitt lantställe och ute på landet kryllar det av loppisar. När Elliot och hans pappa är ute och åker bil en dag när Elliot plötsligt skriker ”Stanna!” Pappan blir rädd, men det är bara Elliot som har sett en loppisskylt!

Den här dagen finns det flera prylar Elliot vill köpa, och han har en rejäl slant i fickan. Han är dessutom bra på att pruta! Han kommer hem med en gammal handborr, ett förstoringsglas, en fin ask med snäckor på och en fiffig väska. När han kommer hem undersöker han asken närmare och upptäcker ett extra fack där det finns ett litet foto av en hund och en lapp där det står skk.se och ”Hjälp mig”. Oj! Elliot verkar ha fått ett mysterium att lösa!

Elliot och hans lillebror lånar mammans dator för att kolla upp webbadressen som stod på lappen. Den går till Svenska kennelklubben. Elliot funderar på om det är någon som har något med hunden att göra som behöver hjälp! Med lite detektivarbete och ett besök på den lokala avdelningen av kennelklubben får de en adress på vilken hunden ska finnas. När de kommer dit visar det sig att det är tanten som Elliot handlat av på loppisen som bor där! Är det hon som har skrivit lappen tro?

En lite småspännande och charmig berättelse. Läs också Elliot hittar en farfar.


Elliot och den mystiska lappen
Författare: Hillevi Wahl
Illustratör: Mia Nilsson
Serie: Elliot (del 2)
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129689501
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *