Loka och monsterspegeln

Loka och monsterspegelnEn del av er kanske har träffat Loka förut, i Lokas monsterglasögon, men för mig var hon en ny bekantskap. I den boken fick Loka, som ser dåligt, ett par nya glasögon som gjorde att hon förstod att det hon tidigare bara anat är sant – det finns monster överallt! Men det är bara hon och optikern Jörgen som kan se dem med hjälp av sina glasögon.

Hittills har Loka mest träffat snälla monster, hon har till och med blivit kompis med några av dem: lilla blå Esmeralda som bor granne med Loka och fru Mamutej och hennes son Rax som bor ovanpå hissen.

I Loka och monsterspegeln är det kalasdags. När Loka fyller år får hon en gammal fickspegel från sin mormor och morfars antikaffär, och hon får syn på något underligt i den. Något läskigt som inte alls borde synas i den. Nämligen ett monster som inte alls verkar vara snällt; monster ska inte ens synas i speglar så hur kan det här göra det?

Saker börjar försvinna både hemma hos Loka (hennes morfars pipa), hos optikern och även monsteroperan har haft inbrott! Men vem är det som är tjuven? Loka och hennes vänner känner att de måste ta reda på vad det är som händer, men så blir de själv jagade! Vi får följa med på en rafflande tur i ett spökhus på ett monstertivoli bland annat!

En riktigt spännande berättelse med helt underbara illustrationer! Lisa Moroni är helt klart en ny favorit hos mig, och både jag och min 8-årige son som jag läste boken för ser fram emot fler böcker om Loka och hennes monstervänner.


Loka och monsterspegeln
Författare och illustratör: Lisa Moroni
Serie: Loka (del 2)
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129691351
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *