Glorias Memoarer

GloriaGloria är 10 år gammal och går på Vallforsskolan i klass 4A. På den stora och viktiga skolfotograferingen råkar hon välta Sanja ur rullstolen. Carro och coolingarna tar tillfället i akt och påstår att Gloria gjorde det med flit. Snart cirkulerar en namnlista på skolan där Carro i spetsen påstår att Gloria är en rullstolshatare. Rasterna börjar bli olidliga och för att undkomma mobbinghetsen så löser Gloria det på sitt eget vis, genom att gömma sig på ett undanskymt ställe i klassrummet. Och snart strular hon in sig i både fruktstöld och mysterium kring fröken Helena och syslöjdslärare Bing.

Det är en härlig ton i berättandet. Trots mobbingtemat så är boken inte så allvarlig utan mer underhållande på ett kvickt och rappt sätt och med humorn hela tiden i bakgrunden. Vad som gjorde boken intressant, eftersom handlingen är dock enkel och jag tröttnar lite på Glorias gömställe, är att sidorna är fyllda med små illustrationer och vissa meningar står förtydligade med purpurfärgad ton. Det blir lite klottrigt och uppfyller en känsla av att det verkligen är Glorias dagbok man får läsa. Sånt tror jag många i läsåldern 9-12 år uppskattar och gillar.


Glorias Memoarer

Författare: Therese Loreskär
Illustratör: Therese Gassne
Bokförlag: Idus
Antal sidor: 123 sidor
Utgiven: 201407
ISBN:  9789175770635 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.