En sista ledtråd

En sista ledtrådKompisarna Eric och Chris har en spännande hobby: geocaching. Lite kort kan man beskriva geocaching som en skattjakt för alla åldrar. Det man behöver är en gps, eftersom man hittar cacherna genom gps-koordinater. Det man letar efter är en burk av något slag som innehåller lite småprylar och en loggbok. När man hittar cachen fyller man i loggboken och jagar sedan vidare efter nästa ”skatt”.

När vi träffar på Eric och Chris befinner de sig på en kyrkogård för att leta efter en cach. Till deras förvåning pågår en vigsel mitt bland gravstenarna! De blir irriterade eftersom de då inte kan leta efter cachen – ingen annan får nämligen se när man öppnar cachen.

Innan bröllopssällskapet går lämnar bruden gråtande sin bukett vid en gravsten. Äntligen kan killarna leta! De letar och letar men hittar ingenting – inte förrän Eric för för sig att kolla brudbuketten. DÄR ligger cachen! Men det är en konstig cach, den innehåller ingen loggbok som ju är ett måste. Den innehåller en dödsannons, och personen det gäller är personen vars gravsten de står vid…mycket mystiskt…Efter mycket klurande kommer killarna på att siffror i dödsannonsen faktiskt är koordinater.

Här börjar en spännande jakt på en multicach där man måste hitta flera olika cacher på vägen till slutmålet. Men det blir komplicerat och inte helt ofarligt för Eric och Chris.

En lättläst och spänningsfylld berättelse som slutar med en belöning som killarna i sin vildaste fantasi inte kunnat föreställa sig!


En sista ledtråd

Författare: Kristin Butcher

ISBN: 9789175671123

Förlag: Nypon (2014)

Antal sidor: 102

Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *