Djurens ungar

untitledDen här boken ingår i Texicons bokserie Vadå? Hur då? Varför? Den tar upp frågor med enkla svar tillsammans med tydliga illustrationer. Här handlar det om djurens ungar. Inte bara om våra husdjur utan också om hur skogens ungar lever. Skogen kanske uppfattas som tyst och tom men där finns en massa liv. Varje uppslag har en frågande titel;

Har alla djur ungar?

Hur går det till när djurungar föds?

Vem är det som kravlar och kryper i gräset?

Hur lever djurungar i skogen?

Vilka djurungar lever i vattnet?

Vad behöver djurungar lära sig?

Sover djurungar i sängar?

Vems unge är det?

Texten är kortfattad och anpassad till små barn men jag kan tänka mig att den unga läsaren måste få vissa saker förklarade för sig och att det kan leda till många diskussioner om djur och natur. Att man också kan öppna flikar gör det till en spännande upptäcksbok. Jag gillar också bokens lilla format som gör den lätt att hålla i för de som är så små som 2-3 år.


 Djurens ungar

Författare: Andrea Erne

Illustrationer: Anne Ebert

Översättning: Mia Dalle Näf

Bokförlag: Texicon

Utgiven: 2007

ISBN: 9789197608466

Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *