Efterlysning av bok om en flicka som planterar solrosor

Hjälp Linda att hitta boken! Så här skriver hon:

För några år sedan läste jag en barnbok som handlar om en liten flicka. Hon får solrosfrön av sina far-/morföräldrar. Boken handlar sedan om att hon planterar solrosfröerna, man får sedan följa henne i hennes arbete med plantorna/blommorna. Boken avslutas med att hon skördar ”tallriken” på blomman under hösten, torkar den och hänger ut till fåglarna.
Jag trodde att denna bok hette Maja odlar, men det finns ingen bok med det namnet. Jag har sökt efter flera böcker på odlingstemat; Majas lilla gröna, Odla med Tuva, Linnea planterar, Linneas lilla årsbok, men kan inte komma på vad boken heter. Jag tycker inte att jag hittar riktigt rätt. Kan ni hjälpa mig att lista ut bokens namn?

Vet du vilken bok det är? Kommentera inlägget och berätta!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Efterlysning av bok om en flicka som planterar solrosor”

 1. Undrar om du inte menar Lilla Odlarskolan som jag har skrivit :-)

 2. Hej!
  Det låter mycket som ”Billys Solros” av Nicola Moon & Karin Littlewood.
  En liten kille visserligen, men samma story på ett ungefär.
  Tjingeling!
  Anna

 3. Jag tänker på Tio frön av Ruth Brown. Jag kan dock inte hitta den just nu (jag är barnbibliotekarie) så jag kan inte kolla. Men det är solrosor och det är frön som planteras… och det är hela temat i berättelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *