Hjälp! Var är skatten?

hjälp! var är skattenEn skolklass får lära sig rita kartor tillsammans. Sedan anordnar fröken en skattjakt med olika lag där det gäller att hitta sin skatt. Men att följa en karta visar sig vara svårare än vad barnen tror…

Jag har tidigare recenserat två andra böcker av dessa barnboksskapare här på Barnboksprat. De heter, Hjälp! Jag gjorde illa Linn och Hjälp! Jag tappar bort en hund. Tyvärr, har jag missat den tredje i serien så detta är den fjärde boken. De här böckerna hade jag fullkomligt älskat som barn, om de funnits då, men jag gör det även som vuxen. De har trivsamma, vardagliga handlingar som ändå är spännande. Och illustrationerna är så underbara. De är färggranna, barnboksgulliga men ändå så verklighetstrogna i sina detaljer. Böcker att inspireras av både i sitt eget skrivande och tecknande. Naturligtvis inspirerande också för barns läsande. Är böcker bra är det roligare att läsa helt klart.

Som vuxen läsare kan jag bli lite störd på jag-berättandet. Man får aldrig veta vad pojken heter som berättar handlingen, eller så har jag fullkomligt missat det. Jag kan därför bara kalla honom för pojken eller berättaren. Men det är lättläst text och stor variation i bildscenerna. Ser framemot mer böcker i serien.

IMG_7056

IMG_7057

Och vill ni njuta mer av Veronica Isaksson stil så kika in på hennes portfolie som illustratör. Hon är utbildad inom datorgrafik och 3D-animation. Imponerande duktig. Kika in på hennes bilder HÄR.


Hjälp! Var är skatten?
Författare: Jo Salmson
Illustratör: Veronica Isaksson
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 60
Utgiven: 201407
ISBN: 9789163878428 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Hjälp! Var är skatten?”

  1. I de delar jag har läst får man inte ens reda på om det är en pojke…

    Böckerna är i vilket fall som helst väldigt populära här högt upp i åldrarna (jag hade några femmor som gjorde film av tredje delen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *