Bamse

Bamses sångbok braBamses sångbok

Det är lätt att charmas av Bamse och dess värld . Färgerna, de mjuka formerna i kombination med alla figurer och de äventyr som sker i Bamses värld ger mig en dos av nostalgi eftersom Bamse alltid har funnits där i mitt liv. Det är så starkt förknippat med Bamsetidningarna man läste som barn och Olof Thunbergs trevliga berättarröst i Bamsefilmerna. Och nu kommer även Bamse och hans vänner som första långfilm på bioduken. Den 17 januari är det premiär för Bamse och tjuvstaden.

Bamses Sångbok innehåller en massa visor som de flesta barn känner igen. Låtarna illustreras i serietidningsformat intill en sida med noter och text på visan.

Av utbudet kan jag avslöja låtar som;

Här kommer lilla Ludde

Var är tummen?

En elefant balanserade

Krokodilen i bilen

Det finns även en sida med ackord för gitarr. Överambitiösa föräldrar kan både sjunga och spela gitarr till boken medan vi andra amatörer, som i alla fall försöker sjunga med glatt humör, kan göra det med våra barn. Jag tror de flesta småbarn kommer att älska detta koncept. Rune Andreásson var den författare & illustratör som skapade Bamse men idag utgörs Bamse av en stab av tecknare och författare så det känns inte som en större vits att jag går igenom vem som gjort vad när alla jobbar efter samma mall.

En annan barnbok från Egmont är;

Bamse rimbokBamses första rimbok

Det här är Bamses första rimbok och handlar om Nina Kanin och Lille Skutt som ska åka på semester. De får lite förhinder på vägen till tågstationen men deras vänner hjälper dem. Båda de här böckerna passar utmärkt till de mindre barnen som inte ännu vill eller kan börja läsa serietidningarna. Det är två fina uppläsningsböcker, den ena för att man ska sjunga med och den andra för att läsas på rim. I rimboken är illustrationerna förstorade. Inte alls i serietidningsformat som den första boken utan mer som en normal barnbilderbok.

IMG_5897

Då kommer en björn de känner,

det är bra med många goda vänner.

Han är stark och han är snäll,

kan han hjälpa dem ikväll?

Bamse vill gärna hjälpa de två,

på något sätt ska det nog gå.

 


Bamses sångbok
Seriemanusförfattare: Susanne Adolfsson
Illustratör: Adam Blomgren
Bokförlag: Egmont Kids Media Nordic
Utgiven: 201308
ISBN: 9789174058321 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Bamses första rimbok – hopp tills det tar stopp
Text: Charlotta Borelius (även chefredaktör på Bamse)
Bild: Lars Bällsten Tusch: Bernt Hanson
Bokförlag: Egmont Kids Media Nordic
Utgiven: 201308
ISBN: 9789174058314 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

3 reaktioner till “Bamse”

  1. Hihi…det är bara en avundsjuk reflektion från någon som också vill spela gitarr och verkligen kunna sjunga. Men man får göra så gott man kan. Vad är det man säger…sjunger hellre än bra ;0)

  2. Det låter bra, jag känner mig hellre avundad än överambitiös ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *