Alla har dansfeber

 

dansfeberDetta är den tredje boken i serien om Maja och hennes dansgrupp. Helena Ferry har tidigare recenserat Dansfeber och Dansfeber smittar här på Barnboksprat.

Författaren Anna Hansson skriver på ett lättsamt och sprudlande sätt. Det är lätt att smittas av entusiasmen och den hoppfulla tonen i handlingen. Maja är en väldigt speciell flicka med en något naiv inställning till olika saker men charmigt positiv. Beskedet om att dansskolan ska säljas är fruktansvärt för Maja och hennes kompisar. Mona som äger skolan vill få pengar till en jorden-runt-resa och inom bara några månader ska hon skriva på kontraktet som ger rätten till rivningen av byggnaden. Då knäcker Maja idén om en musikal för att få in pengar, men alla måste hjälpa till och hur svårt kan det vara egentligen att få ihop en miljon kronor???

Boken innehåller mycket kläd- och matdetaljer. Maja har nämligen smak för udda matkombinationer och även om det känns något överflödigt ibland så är det ändå uppfriskande med en flicka som gillar mat och äter med glupsk aptit. Kläddetaljerna är en del av gestaltningen och ofta ett humoristiskt inslag. Den här dansgruppen är väldigt speciell och de har en förmåga att klara alla hinder. Jag tycker det är en rapp, humoristisk bok berättad med en lättsam ton som speglar glädje, vänskap och att man tillsammans kan åstadkomma mycket.


Alla har dansfeber
Författare: Anna Hansson
Förlag: Idus
Antal sidor: 127
Utgiven: 201309
ISBN: 978-91-87001-75-8 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *