Saffa & Parmesan – Den hemliga ubåten

Saffa har ett eget rum hos sin farfar där hon får sova över när hon har lust. Just den här dagen har Saffa och hennes marsvin Parmesan gjort just det och när frukosten är avklarad klagar Saffa på att de är uttråkade samtidigt som farfar börjar leta efter sin klackring. Saffa föreslår att de kan leta reda på den och eftersom farfar misstänker att den försvunnit i avloppet visar han dem en lucka i golvet som leder ner till en guppande ubåt. Saffa och Parmesan får låna den och de ger sig ut i havet för att leta reda på farfars klackring. Det är ett uppdrag som inte visar sig helt enkelt, det finns massor av saker som blänker på havsbotten och Saffa och Parmesan är inte de enda som vill ha dem!

Det är en fartfylld och spännande historia som spelas upp på de här sidorna och som vanligt när det gäller Olika förlag så är det fritt från de i barnböcker vanligen förekommande stereotyperna. Farfar är en hippie som refererar till Janis Joplin och Saffa är en cool tjej som klarar vad som helst. Texten flyter enkelt och Karin Olu Lindgårds illustrationer är levande och detaljrika där det är allra roligast att se vad marsvinet Parmesan har för sig på varje uppslag.

 

 

 

 

 

 

 

 


Saffa & Parmesan – Den hemliga ubåten
Författare: Ola Norén
Illustratör: Karin Olu Lindgård
Serie: Saffa & Parmesan
Förlag: Olika förlag (2013)
ISBN: 9789185845927
Antal sidor: 32
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *