Spyflugan Astrid gillar

spyflugan_astridI boken Spyflugan Astrid gillar radas Astrids favoriter upp. Vi får veta att Astrid bland annat gillar söta röda saker (jordgubbar, saft, sylt), bruna mjuka saker (bullar) och gröna långa saker (gurka).

Första tanken när jag bläddrat igenom boken var jaha? Jag som i vanliga fall verkligen gillar Spyflugan Astrid känner att boken tappar lite utav charmen när det inte ingår en spännande berättelse i boken. Men Spyflugan Astrid gillar är ju en pekbok som vänder sig till de något yngre barnen och som pekbok är den fyndig och lite annorlunda.

Boken är perfekt för de barn som gillar Astrids något udda beskrivningar av ting och mat i hemmet. Den funkar både som pekbok för ettåringar och för något äldre barn som kan flina åt spyflugans roliga beskrivningar.

Maria Jönsson har ett härligt formspråk. Det är kul att se världen ur en insekts ögon, något som vi inte är bortskämda med i övrigt i barnböckerna.

Spyflugan Astrid gillar

Det kommer även en ny bok om Spyflugan Astrids äventyr i höst. Det ser vi fram emot!


Spyflugan Astrid gillar
Författare & illustratör: Maria Jönsson
Förlag: Bonnier Carlsen (2013)
Antal sidor: 32
ISBN: 9789163872198
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *