Kluriga Klara kan själv

klaraEn söt liten bok som handlar om Klara 3 år som tror hon kan göra allting själv.  Handlingen i kort;

Klara vill klä på sig ytterkläderna själv men också lösa uppgiften att få med sig alla gosiga leksaker som hon tycker om. Men hur ska hon kunna bära allting till affären?

Det är sällan jag läser sådana här barnbilderböcker nu för tiden då mina barn börjar bli stora men jag minns att barnen uppskattade dem som små.  Inte sällan de ratade någon bok som jag läste och ofta fick man läsa böckerna 3-4 gånger innan de lessnade. Lotta Modin fick idén till boken då hennes egen dotter var omkring 3 år. Hon tycker barn curlas alltför mycket även om det finns en förståelse inför vardagsstressen. Men man måste som förälder låta sina barn prova själv, menar hon.  Se hela intervjun på förlagets hemsida.

Just detta att barn måste få prova själv är kärnan i hennes barnbok. Klara lägger upp alla kläder hon behöver på hallgolvet. Mamman låter henne vara ifred utan stress men håller lite koll då och då. Uppräknandet av färger blir det också.

IMG_4685

Vad gör du nu, Klara? Ropar mamma
Jag gosar med bruna hästen bara, för den vill det, säger Klara
Vita katten och bruna hästen ska inte följa med till affären, säger mamma bestämt. Klä på dig nu! Ska jag hjälpa dig?
Nej, jag kan själv, säger Klara.

Men kanske leksakerna får följa med om Klara kommer på något riktigt klurigt? Och visst kan en mamma få ändra sig? Speciellt en mamma med humor.

Åldern är rekommenderad 3-6 år men jag vill nog hellre sätta 1-5 år eftersom handlingen passar bäst för de allra minsta barnen. Illustratör är Elina Höglander.


Kluriga Klara kan själv
Författare:Lotta Modin
Illustratör: Elina Höglander
Bokförlag:LiLmedia förlag
Utgiven: 201211
Antal sidor: 16
ISBN: 9789197835244 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *