Dela!

dela omslagLiten Skär äter godis och Lilla Ruta vill smaka. Men det får hen inte. Som vanligt i Stina Wirséns böcker innehåller denna bok vardagsdramatik för de yngsta.

Jag som fortfarande inte riktigt hämtat mig från kräkchocken i Wirséns ”Vems mormor?” blir lite lätt illamående av sida 11 och funderar på om det möjligen går att hoppa över den sidan? Barn däremot kan nog tycka att det är roligt med lite kräks eller att det kanske är rätt åt Liten Skär som är så ego och vill ha allt godis själv.

Oavsett vilket så är det kul med en ny bok om de små brokiga efter att många av de tidigare böckerna dragits in pga figuren Lilla Hjärtat som under hösten anklagades för att vara en rasistisk nidbild.

dela uppslag

Jag gillar verkligen brokiga-böckerna liksom ”storasyskonet” Vem?-böckerna på grund av de träffande känslouttrycken, enkelheten och ”fulheten”. Det är härligt att se. Mer sånt, Wirsén!


Dela!
Författare & illustratör: Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen (2013)
Antal sidor: 18
ISBN: 9789163876424
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *