Saeculum

saeBastian är medicinstuderande som precis träffat en tjej som heter Sandra. Han får ett erbjudande att få följa med på ett lajv, ett rollspel som kallas Saeculum, som ska utspela sig i de djupaste skogarna miltals från civilisationen. Där ska ett flertal ungdomar och unga vuxna uppleva medeltiden. Utan el, mobiltelefoner eller annat som beräknas som moderniteter ska de tillbringa fem dygn tillsammans. Men det avlägsna skogspartiet har en förbannelse liggandes över sig och snart urartar äventyret från lek till blodigt allvar.

Jag gillar omslaget till den här boken. Tjock pocketbok med svart/vitt omslag som föreställer grenar som sträcker sig likt ett spindelnät mot skyn. Jag tycker det är snyggt!

Men handlingen gör mig besviken. Jag vet inte vad jag förväntat mig men textmässigt använder sig författaren av klyschor och upprepningar som för mig blir för tydligt för vad som komma skall. Jag tycker första halvan av boken är väldigt seg och spänningen som förväntas byggas upp infinner sig aldrig för mig. I andra delen av boken händer dock något som gör att intresset får ny glöd. En oväntad vändning men jag stör mig på trovärdigheten och tänker, att hade det här varit en långfilm, så hade slutet blivit en massa förklarande och mer tjatande än spännande att se. Nej, den gick inte hem hos mig tråkigt nog. Jag älskar ju annars thrillers.


Saeculum
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal
Översättare: Christine Bredenkamp
Utgiven: 201304
Antal sidor: 442
ISBN: 9789172995437

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *