Snögubbens hemlighet

snögubbenKlara åker med familjen och sin bästa kompis Bella på en skidresa till Sälen. Där har ett rån precis inträffat och polisen har gripit två personer. Men var är pengarna från rånet? Och vad är det som sker i skidbacken, som varnar eller snarare hotar Klara?

Författaren Åsa Öhnell slänger oss fort in i handlingen och har bara under några kapitel förklarat familjeförhållanden på ett skickligt sätt och byggt upp förväntningarna inför en spännande handling. Jag åker inte själv slalom och inte heller resten av min familj så jag har inga traditioner av fjällsemester i bagaget men däremot att hyra stuga. Känner igen mig i den där hemtrevnaden som uppstår när man tränger in hela familjen i en liten stuga och tonen i berättelsen är mysig. Medan kompisen Bella kommer från en förmögen familj där hon får allt hon pekar på men saknar närvarande föräldrar, så har Klara en familj som bryr sig om henne. Nåja, storasyster kan vara jobbig och även mamma med sin ironiska (roliga) humor. Klaras karaktär är ängslig och försiktig av sig, precis som hennes pappa är, medan Bella står för den som är mera för äventyr. Det är alltså Bella som dras till alla mystiska saker som sker under fjällsemestern men Klara som råkar mest illa ut. Det som börjar som fantasier blir snart verklighet.
Vad jag gillar med boken? Jag tycker den var mysig även om jag hade förväntat mig något helt annat med tanke på omslag och titel. Den var lagomt spännande där tempot från mysigt ändrades till lite otäckt på slutet. Passar bra för barn mellan 9-12 år.


Snögubbens hemlighet
Författare: Åsa Öhnell
Bokförlag: Idus förlag
Antal sidor: 184
Utgiven: 201301
ISBN: 9789187001468
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

2 reaktioner till “Snögubbens hemlighet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *